Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 g
papryka czerwona 1 szt
oregano 2-3 szczypty
Czosnek suszony Prymat 3/4 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z papryką

Z kapusty odciskamy sok, następnie drobno szatkujemy kapustę i przekładamy ją do miseczki, dodajemy czosnek granulowany oraz oregano i oliwę z oliwek - mieszamy. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę, dodajemy ją do kapusty. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Podajemy jako dodatek, oprószając pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.06.2014 14:27
zdrowa i bardzo smaczna
Marta1986 27.06.2014 13:16
smaczna surówka
Pietruszka 27.06.2014 11:22
Pyszna i zdrowa. A swoją drogą, nie myślałam o połączeniu kapusty kiszonej i papryki. Muszę koniecznie wypróbować.
Patriszja
Patriszja 27.06.2014 09:23
często robię do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak