Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 400 g
cebula 1 szt
marchew 1 szt
oliwa 6 lyzek
jabłko 1 szt
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru wody, lecz nie za mocno aby kapusta nie była za sucha, ponieważ surówka w tedy nie będzie soczysta. Następnie odciśniętą kapustę siekamy na desce. Jabłko i marchew obieramy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulkę obieramy i drobno kroimy, następnie dodajemy do pozostałych warzyw. Do surówki dodajemy oliwę z oliwek i przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Podajemy do dania głównego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 22.02.2017 08:36
moja ulubiona
Ada-Gaba 16.02.2017 11:13
bardzo lubię
Róża1 16.02.2017 11:03
też taką lubię :-)
olkaaa 16.02.2017 10:43
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak