Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 3
natka pietruszki
woda 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
pieprz
cukier
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę odsączamy i kroimy. Ogórki kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Następnie siekamy. Pokrojoną kapustę i ogórki łączymy ze sobą. Do miseczki dajemy wodę, oliwę, pieprz i cukier. Dokładnie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy surówkę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut przed podaniem. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 30.12.2013 12:22
pyszna surówka :)
Katarzyna59 29.12.2013 16:17
pyszna surówka
olkaaa 20.12.2013 10:13
bardzo lubię
Adamorek 08.12.2013 23:28
samo zdrowie na te zimne dni
Cranberry 08.12.2013 20:45
lubie taka
Katarzyna54 08.12.2013 18:56
uwielbiam surówkę z kiszonej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak