Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
marchewka 1 sztuka
por 1 sztuka
jabłka 1 sztuka
olej 4 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kroki postępowania

1
Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce (duże oczka). To samo robimy z jabłkiem. Por przekrajemy wzdłuż i kroimy w cieniutkie paseczki.
Krok 1 - Surówka z kiszonej kapusty foto
2
Ja kapusty nie płuczę, jeśli jednak kupiliście mocno kwaszoną, można wypłukać. Wszystko mieszamy, dodajemy dosłownie kilka kropel oleju. Doprawiamy – dodajemy szczyptę soli, pieprzu i cukier do smaku
Krok 2 - Surówka z kiszonej kapusty foto
3
Surówkę można przygotować chwilę wcześniej przed podaniem tak, aby sobie poleżała w lodówce minimum około godziny.
Krok 3 - Surówka z kiszonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.10.2012 21:23
ekstra
Poison1988 14.10.2012 15:19
Zazdroszczę, na taka kapustkę kiszoną to sama mam ochotę :)
jasiek 14.10.2012 14:00
zawsze robię do rybki
Agnieszka91 14.10.2012 13:54
uwielbiam
Joannasz3190 14.10.2012 13:51
Pyszna surówka do obiadu :)
Pietruszka 14.10.2012 13:37
super
Marta1986 14.10.2012 13:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak