Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty - 1937 r.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
jabłko 1 szt
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
przecier pomidorowy 1/2 łyżeczki
kapary 50 g
kapusta kiszona 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty - 1937 r.

Kroki postępowania

1
Kiszoną kapustę odsączyć i drobno posiekać. Jabłko oskrobać i zetrzeć na tarce. Dodać kapary.
Krok 1 - Surówka z kiszonej kapusty - 1937 r. foto
2
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać razem: kapustę, cebulę, jabłko oraz kapary.
Krok 2 - Surówka z kiszonej kapusty - 1937 r. foto
3
Oliwę wlać do garnuszka i wycisnąć do niej odrobinę soku z cytryny, dodać przecier i dokładnie rozmieszać. Polać powstałym sosem kapustę, posolić a następnie ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut, żeby smaki sie połączyły. Polecam – bardzo smaczna surówka, z książeczki kucharskiej mojej babci z 1937 r.
Krok 3 - Surówka z kiszonej kapusty - 1937 r. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.02.2014 11:07
ciekawy przepis
Alex_M 13.12.2013 10:12
świetna suróweczka :)
Christopher 04.12.2013 23:30
Brawo dla babci i wnuczki.
Maria 70 04.12.2013 16:52
Bardzo lubię taką surówkę,chociaż bez kaparów.
wyattearp 04.12.2013 13:01
o jeny super jest mieć taką starą książkę kucharską
pajbek 04.12.2013 12:29
Podoba mi się Twój przepis, a surówka wygląda bardzo smacznie :-)
sasanka 04.12.2013 10:23
Ciekawy pomysł z dodatkiem kaparów :)
Barbara13 04.12.2013 10:07
z kaparami jeszcze nigdy nie jadłam,ciekawe :)
krystyna330 04.12.2013 10:00
jakie apetyczne
Bernadeta1 04.12.2013 09:32
z kapary, bardzo ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak