Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej białej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
marchewka 1 szt
jabłko 1 szt
szczypior usiekany 3-4 łyżki
oliwa 2 łyżki
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej białej kapusty

Marchewkę i jabłko obrać. Z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypior drobno posiekać. Kapustę osączyć z wody, włożyć do miski, dodać pozostałe składniki, skropić oliwą, przyprawić do smaku pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.04.2013 08:51
pyszna i zdrowa
Lemon 05.11.2012 09:56
pycha
caralajna 05.11.2012 07:15
też taką lubię
Katarzyna/kate1980 04.11.2012 22:42
uwielbiam taką surówkę do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak