Surówka z kapusty z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    0,5 kg
  • śmietana 18 proc

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste posiekac drobno. Jabłko obrac i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Dodac do kapusty. Żurawiny rozgnieśc widelcem i także dodac, wlac śmietanę, posolic, popieprzyc i dodac cukru do smaku. Podawac do dań mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 13.04.2013 17:05
interesujące...
szajba2 24.12.2011 12:31
smaczne i zdrowe
Barbara55 24.11.2011 15:36
samo zdrowie
kielcok1 13.10.2011 17:26
o jej
rakow2 03.04.2011 16:56
bardzo dobra surówka
kotlet 12.03.2011 18:25
pycha
Wojtek8 31.10.2010 09:20
musi być dobre.
Dorota71 15.09.2010 13:37
ciekawe jak smakuje
Natalia/tubisiek 10.07.2010 08:33
musi być pyszne :)
Allice 14.06.2010 09:03
Skoro pisze żeby rozgnieśc widelcem to chyba powinna byc świeża.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat