Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosta surówka z czerwonej kapusty

5.0
(77)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt.
cebula 1/2 szt.
sól do smaku
cytryna 1/2 szt.
olej rzepakowy 2-3 łyżki
cukier szczypta
kapusta czerwona 1/2 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Prosta surówka z czerwonej kapusty

Kapustę obieramy z wierzchnich, brzydkich liści.
Drobno szatkujemy, posypujemy delikatnie solą i ugniatamy dłonią aż puści sok i zmięknie, odstawiamy na kilka minut.
Jabłko ścieramy na tarce na dużych oczkach, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z kapustą.
Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru.
Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przegryzły.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ula 08.12.2023 11:52
Przepyszna i zdrowa. Polecam.
Pawlus14 11.03.2015 21:48
Surówka bardzo smaczna, polecam, warto
Mniam 19.01.2014 19:28
Lubię surówki z czerwonej kapusty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak