Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłko
1 szt. -
cebula
1/2 szt. -
sól
do smaku -
cytryna
1/2 szt. -
olej rzepakowy
2-3 łyżki -
cukier
szczypta -
kapusta czerwona
1/2 szt. -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Prosta surówka z czerwonej kapusty
Drobno szatkujemy, posypujemy delikatnie solą i ugniatamy dłonią aż puści sok i zmięknie, odstawiamy na kilka minut.
Jabłko ścieramy na tarce na dużych oczkach, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z kapustą.
Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru.
Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przegryzły.
Smacznego!
Komentarze (2)