Surówka z kapusty włoskiej

Surówka z kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt
  • kapusta włoska

    1/2 szt
  • jabłka

    1 szt
  • cebula

  • ocet

  • cukier

  • pieprz

  • sól do smaku

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę myjemy , odrzucamy liście wierzchnie , przekrawamy na pół i kroimy w cienkie paseczki.
Jabłko obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce duże oczka.
Marchewki obieramy także ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy w drobna kosteczkę . Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy sola , pieprzem , odrobina octu , cukru . Mieszamy - odstawiamy do lodówki. Na koniec dodajemy olej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat