Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 250 g - młoda kapusta
marchewka 1 szt
koperek 1/2 pęczka
słonecznik łuskany 1-2 łyżki
oliwa 4-5 łyżek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem

Kapustę szatkujemy, przekładamy do miseczki. Marchewkę obieramy, ścieramy na drobnych oczkach na tarce do jarzyn - dodajemy do kapusty i mieszamy. Koper drobno siekamy - dodajemy do surówki - mieszamy, całość doprawiając solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą z oliwek. Na wierzch nakładamy słonecznik. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 19.05.2016 20:55
lubię takie sałatki
benka 19.05.2016 20:24
Super, witaminki i coś do pochrupania :)
foczka-ks 19.05.2016 19:42
ładny sposób podania
KORAL 19.05.2016 19:30
Fajna i zdrowa.....
misia123410 19.05.2016 18:39
lubię takie sałatki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak