Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z natką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z natką

Kapustę dokładnie umyć i osuszyć. Posolić, wymieszać. Odstawić na 15 minut. Natkę pietruszki wymyć, osuszyć i posiekać. Dodać do kapusty.

Olej wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wlać do surówki i dokładnie wymieszać.

Odstawić na 15 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Podawać jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.12.2016 14:10
Prosta ale pyszna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak