Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
ogórki kiszone 2 szt
rzodkiewka 2-3 szt
szczypiorek usiekany 2 łyżki
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską poszatkować, włożyć do miski. Ogórki kiszone i umytą rzodkiewką pokroić w pół krążki. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą foto
2
Wszystkie składniki połączyć z majonezem, dodać posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą foto
3
Surówkę z kapusty pekińskiej podawać jako dodatek do obiadu, do dania z mięsem.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 15.04.2016 23:53
Smakowita propozycja
Iwusia 15.03.2013 23:31
bardzo smakowita surówka
caralajna 24.11.2012 19:11
fajna
nogawkuchni 24.11.2012 17:19
Super, uwielbiam sałatki z kapustą pekińską, w zestawieniu takich składników jeszcze jej nie jadłam, muszę spróbować, bo zapowiada się bardzo apetycznie.
mikrusiak 24.11.2012 16:01
bardzo dobra...:)
Iwka 24.11.2012 13:43
smaczna
Goya 24.11.2012 13:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak