Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i ogórkiem konserwowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
ogórki konserwowe 4 szt
jabłka 2 szt
cebula czerwona 1 szt
ocet winny 1 łyżka
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i ogórkiem konserwowym

Kapustę pekińską drobno szatkuję. Solę o odstawiam na 30 minut. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach. Jabłka, ogórki, cebulę oraz ocet winny dodaję do kapusty. Mieszam. Surówkę doprawiam do smaku cukrem oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.08.2015 22:20
szybka i bardzo smaczna :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak