Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i natki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 główka
marchew 1 sztuka
natka pietruszki 1/4 pęczka
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i natki

Umytą i osuszoną kapustę drobno poszatkować. Marchew zetrzeć na grubych oczkach, dodać do kapusty. Natkę umyć i drobno posiekać. Dodać do reszty składników.

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać odrobinę soli i pieprzu. Powstały sos wlać do surówki i wymieszać.

Odstawić na 15 minut do lodówki i podawać jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motylekgoha 27.04.2017 10:07
samo zdrowie :))
MonikaW 18.12.2016 15:17
pysznie :)
agnieszka214 18.12.2016 09:29
Smaczna surówka na obiad
Ela15 18.12.2016 03:55
bardzo smaczna
Marta1986 17.12.2016 23:04
lubie taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak