Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
papryka czerwona 1/4 sztuki
olej rzepakowy 3 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
sól 1/4 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Kapustę pekińską umyć i osuszyć. Drobno poszatkować. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w niewielką kostkę. Dodać do kapusty. Olej wymieszać z octem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Powstały sos wlać do surówki. Dokładnie wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut, aby smaki się przegryzły. Podawać jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.12.2016 03:55
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak