Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynek.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
mandarynki w puszce w zalewie 1/2 puszki
papryka czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynek.

Kapustę pekińską poszatkować. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne, pokrój w kostkę. Mandarynki pokrój, daj na sito i odsącz sok.
Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj odsączoną kukurydzę.
Do oliwy dodaj sos sałatkowy i dokładnie wymieszaj.
Surówkę polej sosem 15 min. przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 06.06.2014 14:25
jest świetna)
Dorian 06.05.2014 19:21
pyszne polaczenie
mysza75 06.05.2014 10:29
moje smaki uwielbiam owoce w sałatkach
adelajda 06.05.2014 07:00
Samo zdrowie na talerzu :)
gusia1000 05.05.2014 22:57
Kolorowa, zdrowa, smaczna. Same zalety.
Kejti 05.05.2014 21:24
Fajna surówka :-)
ao_12 05.05.2014 20:08
smacznie i kolorowo :)
patryska76 04.05.2014 16:17
Ale kolorowa ;) Na pewno pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak