Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pachnąca czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała
pomidory 2
szczypiorek
cebula
ogóreczki konserwowe
papryka żółta
papryka czerwona
czosnek ząbki 1
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pachnąca czosnkiem

Kapustę poszatkować.Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka, zieleninę posiekać.Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.Obrane ogórki pokroić w plasterki [półplasterki], paprykę w cienkie paski.Czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystko razem wymieszać dodając oliwę [sos rozrobiony z 3 łyżkami wody i oleju] .Dopraiwć do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 21:00
Samo zdrowie.
Barbara13 11.09.2014 11:43
zapowiada się smacznie
RenataZ-et 10.09.2014 23:49
Bardzo smaczna i zdrowa surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak