Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, marchewki i papryki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 średniej główki
marchewka 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
sól 1/4 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat duża szczypta
olej 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, marchewki i papryki

Kapustę płuczemy i szatkujemy. Marchewki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.

Marchew i paprykę dodajemy do poszatkowanej kapusty, mieszamy.

Do warzyw dodajemy sól, pieprz, cukier i olej.

Na końcu całość mieszamy z drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.11.2016 11:44
pysznie i zdrowo :-)
jan_mag 03.11.2016 11:45
Bardzo dobre
RenataZ-et 03.11.2016 11:39
lubię takie surówki
Babeczka35 03.11.2016 06:39
Smaczna surówka.
Docherro 03.11.2016 00:09
uwielbiam takie surówki:)
Łukasz15 02.11.2016 23:27
Lubię takie surówki
Iwusia 02.11.2016 23:14
lubię takie suróweczki
VioletoweKucharzenie 02.11.2016 22:00
Uwielbiam takie do obiadu :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak