Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, korniszona w curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 20-30 dag
korniszony 2 szt
papryka konserwowa 1/2 szt
kukurydza w puszce 2-3 łyżki
pietruszka zielona
cebula
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, korniszona w curry

WYKONANIE:


Kapustę poszatkować na drobniutko, przesypać solą i cukrem, potrzeć na tarce z dużymi oczkami korniszona, paprykę pokroić w paski, pokroić cebulę, pietruszkę posiekać na drobniutko, wszystko dodać do kapusty, dodać przyprawy i wlać 2 łyżki oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.02.2014 12:03
ciekawe połączenie składników :)
roxip 26.02.2014 11:59
uwielbiam curry, a ta surówka musi być bardzo dobra :)
Megg 04.02.2014 22:50
bardzo fajna i na pewno smaczna surówka
Renataj 04.02.2014 22:03
Ciekawy pomysł - takiej jeszcze nie jadłam.
Paolcia 04.02.2014 22:02
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak