Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
jabłka 1 duże słodkie
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem

Kroki postępowania

1
1. Kapustę kiszoną tniemy na mniejsze kawałki aby nam się nie ciągnęła podczas jedzenia. (jeżeli mamy domową kapustę najpierw odsądzamy ją aby pozbyć się nadmiaru kwasu).
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem foto
2
2. Jabłko (ważne aby było słodkie lub słodko-kwaśne) myjemy, obieramy i tniemy w kosteczkę (można zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ja wolę w kawałeczkach bo tak zawsze mama robi).
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem foto
3
3. Do kapustki dodajemy jeszcze 2 łyżki oleju, wszystko razem ze sobą mieszamy, doprawiamy do smaku i odstawiamy na ok 30 minut aby się przegryzło.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 13.12.2012 22:21
samo zdrowie :D
pajbek 15.11.2012 22:57
Surówka pyszna do ziemniaczków i nie tylko :-)
pycia9 14.11.2012 20:24
pycha
Justyna28 14.11.2012 17:36
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak