Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
marchew 1 szt
ananas w puszce 3 plastry
rodzynki 1 garść
cukier do smaku
olej 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku i kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Plastry ananasa kroimy w kosteczkę. natkę opłukujemy, osuszamy i siekamy. Rodzynki zalewamy ciepłą wodą, po 10-15 min. odsączamy i dodajemy do pozostałych składników.
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej foto
2
Do surówki dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem. Mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej foto
3
Surówka doskonale pasuje do golonek lub żeberek.
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 17.11.2015 11:55
Bardzo lubię surówkę z kiszonej kapusty, ale z ananasem to jeszcze nie jadłam.
Wacław 17.11.2015 11:16
ciekawy pomysł z tym ananasem
patryska76 16.11.2015 21:27
Ciekawe połączenie kapusty i ananasa ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak