Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i innych warzyw na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 1
marchew 20 dkg
brukselka 20 dkg
cebula 1
ząbek czosnku 6
woda 3 szklanki
ocet 2 szklanki
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
koper gałązka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
liść chrzanu
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 lyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i innych warzyw na zimę

Kroki postępowania

1
kapustę myjemy,szatkujemy.Dodajemy soli,wygniatamy rękami i odstawiamy na 30 minut,żeby puściła sok.Potem sok wylewamy,wsypujemy kolendrę i pieprz,mieszamy.
Krok 1 - Surówka z kapusty i innych warzyw na zimę foto
2
Gotujemy marchewkę i brukselkę około-7-8 minut,tak aby była twardawa.
Krok 2 - Surówka z kapusty i innych warzyw na zimę foto
3
W wyparzonych słoikach układamy na dnie liść chrzanu,ząbki czosnku i koper,potem kapustę,marchewkę z brukselką oraz pokrojoną cebulkę.Dodajemy ziele i listek.wszystko zalewamy zalewą z octu,soli i cukru.
Krok 3 - Surówka z kapusty i innych warzyw na zimę foto
4
Pasteryzujemy 20 minut.
Krok 4 - Surówka z kapusty i innych warzyw na zimę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 15.07.2013 20:24
Fajnie zimą otworzyć słoiczek z taką sałatką.
Megg 15.07.2013 20:04
lubię takie sałatki na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak