Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej z porem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt,
cukier 1 łyżka,
por (biała część) 1 szt,
jabłka 2 szt,
sok z cytryny
oliwa 4 łyżki,
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej z porem

Kapustę umyć, osuszyć a następnie poszatkować. Por tylko biała część pokroić w pół plastry. Obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać sok z cytryny, cukier, pieprz i sól a na samym końcu oliwę.

Ponownie wymieszać i zostawić na 20 minut w celu przegryzienia smaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:24
Dobra surówka.
jejkuchnia 30.09.2017 17:30
Super surówka do obiadu. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak