Surówka z kapusty czerwonej i pora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 sztuka
  • jabłko winne

    1 sztuka
  • ocet winny

    2-3 łyżki
  • cukier drobny

    2 łyżeczki
  • olej roślinny

    3-4 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • kapusta czerwona

    1 mała
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obieramy z wierzchnich liści cieniutko szatkujemy nożem, zalewamy wrzącą wodą i obgotowujemy na pół miękko,odcedzamy i odparowujemy. Jabłko obieramy ze skórki ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach umyty oczyszczony por siekamy dodajemy do przestudzonej kapusty,wlewamy olej doprawiamy do smaku octem winnym przyprawami i cukrem.Wszystko razem mieszamy aby składniki sie przegryzły. Podajemy do mięs lub smażonej rybki.

Smacznego życzę;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 09.10.2013 11:54
wygląda bardzo zachęcająco :)
Mniam 09.10.2013 10:39
Lubię takie surówki z czerwonej kapusty.
Pietruszka 09.10.2013 10:34
uwielbiam takie surówki
aisza1 09.10.2013 09:56
pyszna surówka
Monia 09.10.2013 09:49
Ładny ma kolorek :)
noninka77 09.10.2013 09:41
apetyczna:)
AZgotuj 09.10.2013 09:27
pyszna, zdrowa i kolorowa (ale mi się zrymowało;0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat