Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 3 kg,
marchewka 5 szt,
cebula 2 szt
cukier 1/2 szkl.

zalewa

olej 1,5 szkl.
cukier 1/2 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej.

Kapustę poszatkować,dodać obraną i startą na tarce ( grube oczka ) marchewkę,obraną i pokrojoną w piórka cebule, dodać cukier wymieszać i odstawić na 1 godzinę.
Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewą zalać kapustę.
Do wyparzonych umytych słoików wkładamy ostudzoną kapustę lekko ubijając .Słoiki dobrze zakręcamy i pasteryzujemy około 15 min od chwili zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 01.03.2017 10:54
pyszna kapusta
gosia56 01.03.2017 10:15
na pewno pyszna surówka
gusia1000 01.03.2017 01:18
Zawsze jest dobra.
MagdalenaIC 28.02.2017 23:36
Pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak