Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 głowka mała
cebula czerwona 1 szt
jabłka 2 szt
cukier 2 łyżeczki
jogurt naturalny 150 ml
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej

Kapustę młodą i cebulę czerwoną oczyścić, poszatkować. Jabłka obrać, opłukać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać z kapustą, i wstawić ją do lodówki na co najmniej 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak