Dzień Dobry TVN: Grillowane zielone szparagi w bekonie z sosem greckim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    16 szt.
  • chudy boczek

    8 plastrów
  • Grill - przyprawa ziołowa

    2 łyżki
  • pomidor malinowy

    2 szt.
  • sos sałatkowy grecki

    1 op.
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opakowanie sosu sałatkowego greckiego wsypać do miseczki, dodać musztardę, zalać jogurtem, dokładnie wymieszać, doprawić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.
Szparagi opłukać, odciąć zdrewniałe końcówki, obrać i krótko gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie szparagi przełożyć do zimnej wody z lodem.
Bekon rozłożyć na desce, po dwa plastry jeden na drugim i posypać przyprawą Grill ziołowy Prymat. Na plastrach bekonu ułożyć po 4 szparagi, zawinąć. Tak przygotowane szparagi zgrillować na średnio rozgrzanym grillu. Podawać z sosem greckim i pomidorami malinowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 12.05.2017 15:07
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat