Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szparagi zielone
16 szt. -
chudy boczek
8 plastrów -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
2 łyżki -
pomidor malinowy
2 szt. -
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
1 op. -
jogurt naturalny
100 ml -
Musztarda sarepska Prymat
1 łyżka -
sok z cytryny
Sposób przygotowania
Szparagi opłukać, odciąć zdrewniałe końcówki, obrać i krótko gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie szparagi przełożyć do zimnej wody z lodem.
Bekon rozłożyć na desce, po dwa plastry jeden na drugim i posypać przyprawą Grill ziołowy Prymat. Na plastrach bekonu ułożyć po 4 szparagi, zawinąć. Tak przygotowane szparagi zgrillować na średnio rozgrzanym grillu. Podawać z sosem greckim i pomidorami malinowymi.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się