Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 0, główki
marchew 2 sztuki
musztarda 1-2 łyżki
olej
cukier
sok z cytryny
sól i pieprz

Porada

Surówka najlepiej smakuje na drugi dzień.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty

Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy ,solimy i odstawiamy na pół godziny aż kapusta puści sok.Odciskamy z nadmiaru soku.Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach,dodajemy do kapusty.Skrapiamy lekko sokiem z cytryny,dodajemy olej,musztardę i doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem.W razie potrzeby solimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 30.06.2015 21:52
idealny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak