Surówka z kalarepy z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    4 szt
  • marchew

    2 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • pietruszka natka

    1 peczek
  • sok z cytryny

    1/2
  • jaja

    2 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i kalarepę, obrać i umyć. Zetrzeć na tarce jarzynowej. Szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, następnie drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć dodać sok z cytryny, przyprawić. Udekorować jajkiem i pietruszką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli_555 21.11.2011 12:24
pychota
Jastinka 29.06.2011 22:48
świetne
aginaa 20.06.2011 13:30
fajna
Nina7 20.06.2011 08:41
Super przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat