Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i rodzynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
jabłka 3 szt
słonecznik łuskany 1-2 łyżki
rodzynki 1-2 łyżki
jogurt naturalny 1/2 szkl
sok z cytryny
miód płynny 1 łyżka
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i rodzynek

Kalarepę i jabłka należy opłukać i obrać ze skórki.
Następnie zetrzeć jabłka i kalarepkę na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać ziarna słonecznika i rodzynki.
Przygotować sos: jogurt wymieszać z miodem, solą i pieprzem kolorowym i polać sosem surówkę, dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.09.2016 09:21
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak