Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i bakalii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
rodzynki 6 łyżek
płatki migdałowe 5 lyżek
majonez 4-5 lyżek
sok z cytryny
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i bakalii

Kalarepę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Płatki migdałowe dodać do kalarepki.
Rodzynki przebrać, opłukać i wsypać do surówki z kalarepki. Dodać do smaku sól i cukier, wymieszać z majonezem.
Po wierzchu można posypać jeszcze łyżeczką płatków migdałowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak