Surówka z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • jabłko

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 szczypta
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepy, marchew i jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Do oleju dodajemy cukier i chili i dokładnie mieszamy, tak by cukier się rozpuścił - możemy olej i przyprawy wlać do małego słoiczka np. po koncentracie pomidorowym, zakręcić i energicznie potrząsać. Olej z przyprawami dodajemy do surówki, mieszamy i odstawiamy na 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat