Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 3 sztuki
Kukurydza z Puszki 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
seler 1 sztuka
majonez 2 łyżki
pomidor 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy

Kalarepkę obieramy i ścieramy na tartce. Pora i pomidora kroimy w kostkę. Selera obieramy i także ścieramy na tartce. Kukurydzę odsączamy od zalewy i mieszamy wszystkie składniki. Majonez mieszamy z jogurtem doprawiamy dolą i pieprzem. Możemy dodać odrobinę posiekanego koperku. Wszystkie warzywa mieszamy z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak