Surówka z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    40 dag
  • jaja

    2 szt
  • majonez

    3-4 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • szczypiorek

    1/2 pęczku
  • natka pietruszki

    1/2 pęzku
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepy obieramy i myjemy.Potem ścieramy na dużych oczkach.Natkę oraz szczypiorek myjemy osuszamy i drobo siekamy.Dodajemy do kalarepy Jajka gotujemy na twardo obieramy.Kroimy w małą kostkę i dodajemy do surówki.Dodajemy majonez i jogurt.Doprawiamy do smaku.Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.05.2011 20:03
Tylko taką robić.
Mirka-Ludomila 03.03.2011 09:15
ciekawa
berys18 29.12.2010 07:43
nigdy nie kupowałam kalarepy, ale warto spróbować
Marta98 17.12.2010 18:49
smakowita
iwona332 03.08.2010 12:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat