Surówka z kalarepki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    3-4 szt (duże)
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepki obrać ze skórki. Następnie obrane kalarepki zestrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez oraz jogurt i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Można dodać też posiekany koperek. Surówkę najlepiej przygotoważ tuż przed podaniem bo jak długo stoi to kalarepka puszcza sok i surówka robi się wodnista.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 01.08.2015 08:01
fajna do obiadu
Franciszek 31.07.2015 22:25
Dobra surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat