Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 szt
papryka czerwona 1 szt mała
jabłko kwaśne 1 szt
olej 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
cukier 1 szczypta
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
natka kolendry 1 łyżka

Porada

Do surówki możemy dodać również rzodkiewkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepą

Kalarepę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i również kroimy w kostkę. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki, odkrawamy gniazda nasienne i także kroimy w kostkę. Pokrojone składniki skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, posiekane natki pietruszki i kolendry, doprawiamy do smaku pieprzem cytrynowym i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.06.2016 09:36
fajny dodatek do obiadu
Madzai 26.06.2016 16:06
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak