Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dyni z winogronami i orzechami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
orzechy włoskie 3 łyżka
skórka z limonki 1/2 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
dynia 1 szklanka
jabłko 1/2 czerwone
winogrona 1 kiść
sok z limonki 1 (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dyni z winogronami i orzechami

Obraną marchew i jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Wymieszać ze startą na drobnych oczkach dynią. Dodać sok z limonki, cukier i cynamon. Dorzucić pokrojone winogrona. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Wszystko razem połączyć i posypać startą skórką z limonki lub cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 16.10.2012 15:28
Fajnie wygląd. I podoba mi się idea połączenia dyni, orzechów i winogron. Niebanalna surówka jesienna. Dla mnie super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak