Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z domowej kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
pietruszka zielona 1/2 pęczka
oliwa do smaku
kapusta kiszona 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z domowej kiszonej kapusty

Kiszoną kapustę, najlepiej pasuje domowej roboty, odciskamy z soku i siekamy na mniejsze kawałki. Marchewkę i jabłko obieramy, a następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i oliwą do smaku.
Znakomicie smakuje do obiadu np. gotowanego mięsa z rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.03.2013 23:14
często taką robię-jest pyszna!
mysza75 24.02.2013 13:58
Miałam dzisiaj na obiad jest pyszna ta surówka pozdrawiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak