Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczą i granatem

4.6
(11)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona
0,5 główki
pomarańcza
2 sztuki
granat
1 owoc
cukier
sól
Sklep Prymat
sok z cytryny
olej

Porada

Surówkę najlepiej przyrządzić przed podaniem,jeśli chcemy surówkę zrobić wcześniej to cząstki pomarańczy dodajmy przed podaniem,nie zmienią koloru.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczą i granatem

Kapustę czerwoną drobno kroimy lub szatkujemy.Ostrym nożem ścinamy skórę z pomarańczy ,filetujemy cząstki pomarańczy.Owoc granatu obieramy pozbawiając białych błonek.Wszystkie składniki łączymy ze sobą ,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy oliwę ,doprawiamy solą i cukrem do smaku.Jeszcze raz dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.07.2015 19:16
fajna z aromatem pomarańczy
gosia1988 30.06.2015 19:21
fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak