Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 500-600 g
jabłka kwaśne 2 szt małe
ocet jabłkowy 3 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki
Goździki całe Prymat 2 szt
sól
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

Kapustę oczyściłem z wierzchnich liści, drobno poszatkowałem, usuwając głąb oraz łykowate
części liści. Opłukałem ją wrzątkiem i mocno odcisnąłem. Obrane jabłka starłem na tarce, połączyłem z kapustą. Dodałem ocet, olej i goździki, zmiażdżone razem z łyżeczką cukru.
Wszystko wymieszałem, doprawiłem do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak