Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty Ewy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 szt
cebula biała 1/2 szt
marchew 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat
ocet winny
cukier
majonez 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty Ewy

Kapustę kroimy bardzo cienkie i drobno. Solimy ją dodajemy pieprz i odrobinę cukru. Mieszamy Dodajemy troszkę octu winnego. dobrze ugniatamy ręką - mieszamy. Odstawiamy na ok 15 min. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Do kapusty dodajemy marchewkę. Cebule drobno siekamy. Solimy i ugniatamy ręką aby zmiękła odstawiamy ją na ok 10 min. Składniki łączymy z z sobą. Dodajemy majonez i śmietanę -mieszamy dobrze łyżą. Surówkę wkładamy do lodówki na ok 30 min .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 22.07.2013 14:14
apetycznie wygląda
iwi 22.07.2013 13:52
pyszna surówka
Adamorek 22.07.2013 13:49
idealnie pasuje do ryb
Milena87 22.07.2013 13:06
super do obiadu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak