Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta czerwona 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
marchew 1 szt
sól do smaku
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki

sos

oliwa 3 łyżki
majonez 1 łyż
sos chiński 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty do obiadu

Kapustę czerwoną i obrana marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach lub w robocie kuchennym. Paprykę czerwoną świeżą lub konserwową kroimy na krateczkę i dodajemy do kapusty. Dodajemy chrzan i marynujemy warzywa około 1 godzinę
Przygotowujemy sos: sos chiński, oliwa z oliwę, majonez; mieszamy wszystko razem i dodajemy go z surówka z kapusty. Skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypujemy natką z pietruszki. Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 29.11.2015 23:20
surówka moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak