Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
kapusta czerwona 1 kg
cukier 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jabłka 1 szt.
cebula biała 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy wrzucamy do garnka z wodą i lekko gotujemy tak aby zmiękła( sparzamy) około 10 minut.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty foto
2
Kapustę odcedzamy a następnie przekładamy do wolnego półmiska. Kapusta będzie miała kolor niebieski.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty foto
3
Następnie dodajmy ocet jabłkowy , cukier całość mieszamy. Kapusta nabędzie kolor fioletowy.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty foto
4
Dodajemy do niej cebulę białą pokrojoną w kostkę i jabłko starte na tartce. Całość solimy i do dajemy pieprz do smaku a na samym końcu olej. Surówkę podajemy do obiadu.
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty foto
5
Suróka gotowa.
Krok 5 - Surówka z czerwonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 20.01.2015 16:00
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak