Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    0,5 główki
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • papryka żółta

    0,5 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zszatkować. Marchew, paprykę oraz natkę pokroić. Wszystkie składniki wymieszać dodać oliwę i przyprawić solą i pieprzem.
Surówka idealnie pasuje do potraw mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ankha

17.01.2015 21:37
Apetycznie się prezentuje

Futka

17.01.2015 17:50
Smaczna i kolorowa sałatka :)

Aleksandra/Olcia

17.01.2015 17:10
kolorowo i zdrowo

Sroczka

17.01.2015 16:53
Lubię takie surówki do obiadu.

Adamorek

17.01.2015 16:32
bardzo dobry dodatek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat