Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 mała sztuka
cukier puder
1/3 filiżanki
mleko
1/4 filiżanki
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sok z cytryny
2 i 1/2 łyżeczki
ocet winny
1 i 1/2 łyżeczki
majonez
5 łyżek
kapusta czerwona
1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę kroimy na bardzo drobne kawałeczki, cebulkę również i wrzucamy do miski. Na sos potrzebujemy dokładnie wymieszać ze sobą cukier puder, mleko, ocet, sok z cytryny, pieprz, sól i majonez. Najlepiej wymieszać jest go rózgą, albo mikserem, ponieważ mieszając łyżką majonez i tak zostaje w małych grudkach. Sosem polewamy kapustę i cebulkę, mieszamy dokładnie i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 4 godziny, by kapusta zmiękła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak