Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwoną kapustą i rzodkwią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 główki
rzodkiew biała 1 szt
cytryna 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
ocet jabłkowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwoną kapustą i rzodkwią

Kapustę czerwoną ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy pokrojoną i obraną rzodkiew białą.
Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do sałatki.
Wlewamy ocet, dodajemy sól, pieprz, mieszamy.

Na górę można wrzucić skórkę z cytryny.
Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.04.2016 23:18
pyszna i zdrowa surówka
IKrakowianka 26.05.2015 14:01
smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak