Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwona kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1\2 głowki
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka mała
marchew 1 sztuka
sok z cytryny
cukier szczypta
majonez tradycyjny 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Porada

Po przygotowaniu surówki odstawiamy ja na kilka , kilkanaście minut by smaki sie przegryzły.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwona kapustą


1.

Kapustę obieramy z wierzchnichliści.Drobno szatkujemy ewentualnie kroimy nożem, posypujemy delikatnie solą i ugniatamy dłonią aż puści sok i zmięknie, odstawiamy na kilka minut. Jabłko i marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z kapustą. Dodajemy majonez, musztardę, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru i całość mieszamy. . Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak