Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czarnej rzodkwi i jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czarna rzodkiew 4 sztuki
jabłka 2 sztuki
sól 1 szczypta
śmietana 1 szklanka
cytryna 0,5 sztuki
cukier 1 szcypta
zielona cebulka 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czarnej rzodkwi i jabłka

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy produkty: rzodkiew i jabłka obieramy.
Krok 1 - Surówka z czarnej rzodkwi i jabłka foto
2
Rzodkiew trzemy na tarce na cienkich oczkach i obsypujemy solą i cukrem . Odstawiamy na 10 minut.
Krok 2 - Surówka z czarnej rzodkwi i jabłka foto
3
Jabłka trzemy na tarce na grubych oczkach i skraplamy sokiem z połowy cytryny. Następnie dodajemy do rzodkwi utartej. Cebulkę zieloną kroimy drobno i dodajemy do reszty.
Krok 3 - Surówka z czarnej rzodkwi i jabłka foto
4
Dodajemy śmietanę i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę podajemy z ulubionym mięsem .
Krok 4 - Surówka z czarnej rzodkwi i jabłka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.01.2014 07:58
Jeszcze nie miałam okazji próbować takiej sałatki, a wygląda smacznie.
joanna__s 23.12.2013 17:57
Dawno takiej nie jadłam, choć bardzo ją lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak