Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z cebuli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
śmietana 3 łyzki
cukier 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
Kwas cytrynowy Prymat 1 szczypta
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z cebuli

Cebule obrać i pokroić w piórka. Zagotować wodę z kwaskiem cytrynowym, posolić, dodać cukier, liść laurowy i wrzucić cebulę, gotować aż lekko zmięknie. Odcedzić, wystudzić, wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 28.02.2014 10:17
robiłam podobną- dodawałam jeszcze też jabłko
patryska76 28.02.2014 09:58
Smacznie i zdrowo ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak