Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z plastrami ogórka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
ogórek zielony 1 szt
cebula biała 1 szt
marchew 2 szt
śmietana 12% 1 szklanka
sok z cytryny 1 łyżeczka
papryka marynowana 1/3 słoika
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z plastrami ogórka

Kapustę biała oczyszczamy i kroimy w drobna kosteczkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę marynowaną odsączamy z zalewy i kroimy w paseczki następnie w kosteczkę. Ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Pokrojone składniki łączymy z sobą Solimy do smaku ,doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy. Dodajemy śmietanę , jeszcze raz zmieszamy i chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 12.02.2014 07:26
lubie takie surowki
adelajda 11.02.2014 17:18
dobra surówka :)
artur7 11.02.2014 16:25
musi miec fajny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak